legyvega

variációk spagettire

2014. december 18. 14:41 - zseder

spagetti3.jpgKezdjük a természetesen nálunk is nagy kedvenc spagettivel a sort. A gyerekek a húsos paradicsomos "bolognai" verziót kérik általában, de a sajtszószosnak is örülni szoktak. Tegnap kétfélét készítettem egy húsmentes brokkolis sajtos és egy szalonnás sajtos változatot. Hasonló hozzávalókkal egyszerre két serpenyőben elkészíthető. Én másfél csomag spagettit főztem ki és osztottam el  a két tál között.

spagetti1_1.jpg

Brokkolis spagetti

4-5 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma felkockázva
1 nagyobb fej brokkoli összevágva kis darabokra
1 fej fokhagyma összeaprítva
só, bors
kiskanál mustár
1 kis pohár tejföl kétszeresére hígítva vízzel
10 dkg trappista sajt reszelve
1 mozarella golyó kis darabokra vágva

A lilahagymát megsózom és az olajon megpárolom majd a brokkolit rádobom és kb fél pohár vizet öntök alá. Amikor a brokkoli megpuhult a felhígított tejfölt, a mustárt,a fokhagymát sót borsot és a sajtokat hozzákeverem és pár perc alatt összeforralom. Ha van, akkor összeaprított petrezselyemzölddel meghintem.

Sajtos spagetti szalonnávalspagetti2_1.jpg

1 vastagabb szelet szalonna
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kis pohár tejföl
só, bors
15 dkg trappista sajt reszelve

A szalonnát felkockázom és üvegesre pirítom, majd rádobom a fokhagymát, kettőt keverek rajta és hozzáöntöm a tejfölt és a sajtot. Ha szükséges a tészta főzővízével lehet hígítani.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaproba.blog.hu/api/trackback/id/tr736993563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása